7 energie besparingstips voor uw gebouw

7 energie besparingstips voor uw gebouw

Door te besparen op het energieverbruik van uw bedrijfsgebouw kunt u niet alleen besparen op de kosten, het biedt ook voordelen voor het milieu. Gelukkig zijn er verschillende energiebesparende maatregelen die u kunt toepassen voor het verwarmen van de ruimtes in uw bedrijfspand. In de Energiebesparende Maatregelen Lijst (EML) van de RVO worden verschillende manieren genoemd, in dit artikel gaan we in op 7 van deze energiebesparende maatregelen.

7 energiebesparende maatregelen

  1. Pas een klokregeling toe en stel deze nauwkeurig in: Een klokregeling op uw verwarmingssysteem stelt u in staat om de verwarming automatisch in en uit te schakelen op specifieke tijdstippen. Zo kunt u de verwarming uitzetten wanneer er niemand aanwezig is of ’s nachts wanneer de warmtebehoefte lager is.
  2. Overweeg het gebruik van een elektrische warmtepomp naast de bestaande verwarmingsketel: Een elektrische warmtepomp kan efficiënt warmte uit de omgeving halen en deze gebruiken om een ruimte te verwarmen. Door dit systeem te combineren met de bestaande verwarmingsketel, kunt u zowel op energieverbruik als op kosten besparen.
  3. Installeer een weersafhankelijke regeling: Een weersafhankelijke regeling past de temperatuur van het verwarmingssysteem aan op basis van de buitentemperatuur. Op koudere dagen zal de regeling de verwarming intensiever laten werken, terwijl op mildere dagen de warmteafgifte wordt verminderd. Dit zorgt voor een efficiënter gebruik van energie.
  4. Isoleer de verwarmingsleidingen en ventilatiekanalen in onverwarmde ruimtes: Het isoleren van de verwarmingsleidingen en ventilatiekanalen in onverwarmde ruimtes voorkomt warmteverlies. Dit betekent dat de warmte die wordt gegenereerd door het verwarmingssysteem efficiënter wordt gebruikt. Zo wordt er minder energie verbruikt.
  5. Pas individuele regeling van de temperatuur per ruimte toe: Het implementeren van individuele temperatuurregeling per ruimte, ook wel bekend als zoneverwarming, biedt de mogelijkheid om de verwarming afzonderlijk te regelen in verschillende kamers of zones. Zo kunt u ervoor zorgen dat alleen de ruimtes verwarmt worden die in gebruik zijn.
  6. Maak gebruik van frequentiegeregelde circulatiepompen: Frequentiegeregelde circulatiepompen passen automatisch hun snelheid aan op basis van de behoeften van het verwarmingssysteem. Door de pompsnelheid te optimaliseren, wordt het energieverbruik verminderd en wordt de efficiëntie van het systeem verbeterd.
  7. Vervang directgestookte gasheaters in bedrijfshallen voor directgestookte HR-gasheaters: Directgestookte HR-gasheaters zijn hoogrendement gasgestookte heaters die warmte genereren met een hoger rendement en lagere emissies. Het vervangen van verouderde directgestookte gasheaters door HR-gasheaters kan leiden tot aanzienlijke energiebesparingen en een lagere milieubelasting.

Door het implementeren van deze maatregelen kunt u de energie-efficiëntie in uw gebouw verbeteren en tegelijkertijd kosten besparen. Zo werkt u toe naar een duurzamere bedrijfsvoering en draagt u bij aan een groenere toekomst.

Wilt u hulp bij het voldoen aan de EML-informatieplicht? Wij kunnen de genomen energiebesparende maatregelen voor u in kaart brengen en invullen bij het e-loket van de RVO. Lees hier meer over op deze pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wij geven om jouw privacy

Wij en derde partijen gebruiken cookies op onze website voor statistische, voorkeurs- en marketingdoeleinden. Google Analytics-cookies zijn geanonimiseerd. U kunt uw voorkeur wijzigen door op `Zelf instellen` te klikken. Door op `Accepteren` te klikken accepteert u het gebruik van alle cookies zoals beschreven in onze privacyverklaring.

Powered by WP Brothers

Kies je privacyvoorkeuren

Via de cookieverklaring op onze website kun je jouw toestemming op elk moment wijzigen of intrekken. In ons privacybeleid vind je meer informatie over wie we zijn, hoe u contact met ons kunt opnemen en hoe we persoonlijke gegevens verwerken.

Noodzakelijk

Noodzakelijke cookies helpen onze website bruikbaarder te maken, door basisfuncties als paginanavigatie en toegang tot beveiligde gedeelten van de website mogelijk te maken. Zonder deze cookies kan de website niet naar behoren werken.

Voorkeuren

Voorkeurscookies zorgen ervoor dat de website informatie kan onthouden die van invloed is op het gedrag en de vormgeving van de website, zoals de taal van je voorkeur of de regio waar je woont.

Statistieken

Statistische cookies helpen ons begrijpen hoe de website wordt gebruikt, door anoniem gegevens te verzamelen en te rapporteren. Met deze informatie kunnen wij onze site blijven verbeteren voor optimaal gebruik.

Marketing

Marketingcookies gebruiken we om relevante content en advertenties te tonen op andere websites die je bezoekt, die zijn toegespitst op jouw interesses.