Onderscheid u met een
Erkend Duurzaam certificaat

Vraagt uw verzekeraar om een duurzaam keurmerk te tonen? Of heeft u er een nodig voor een aanbesteding of tender? Het Erkend Duurzaam certificaat helpt u te voldoen aan de duurzaamheidseisen die gesteld worden vanuit de overheid en opdrachtgevers. Denk aan verzekeraars, banken, en leasemaatschappijen. Daarnaast biedt het keurmerk ook unieke kansen. De consument is zich steeds meer bewust van het belang van een duurzaam leven en vraagt dat ook steeds meer van de bedrijven waar hij diensten en producten afneemt. Door te investeren in duurzaamheid creëert u onderscheidend vermogen. Daarnaast bespaart u op uw energiekosten en verlaagt u uw CO2-footprint. Een win-win situatie!

Lees meer over het certificeren

De 5 voordelen van Erkend Duurzaam:
Meer tevreden medewerkers
Toegang tot aanbestedingen en tenders
Voldoe aan wet- en regelgeving en EED-auditplicht
Minder CO2-emissie, lager energieverbruik
100% onafhankelijk

Waarom Erkend Duurzaam?

Overheden en ondernemingen eisen steeds vaker goed MVO-beleid van hun leveranciers en partners uit de mobiliteitsbranche. Het certificaat Erkend Duurzaam is een krachtig bewijs van goed ondernemerschap. Het levert uw bedrijf bovendien geld op. Het keurmerk biedt u toegang tot nationale en internationale aanbestedingen en tenders. U realiseert besparingen op energie en verlaagt uw CO2-footprint. Een investering in duurzame certificering betaalt zich dubbel en dwars terug. Al meer dan 2300 bedrijven gingen u voor. Zij deden de test en hebben nu een Erkend Duurzaam-keurmerk. 100 procent betrouwbaar, 100 procent onafhankelijk, 100 procent erkend.

Bedrijven die aan alle voorwaarden van de certificering voldoen, blijken graag geziene businesspartners van grote ondernemingen en overheden. Ze beschikken bovendien over meer tevreden medewerkers dan gemiddeld en reduceren hun CO2-footprint. Hun energiekosten zijn ook lager, waardoor ze op jaarbasis meer inkomsten hebben dan bedrijven die nog niet Erkend Duurzaam zijn gecertificeerd.

Dit is wat gecertificeerde bedrijven merken in de praktijk

0,5% 

lager ziekteverzuim ten opzichte van branchegemiddelden

-30%

CO2-uitstoot bij gecertificeerde schadeherstelbedrijven

>50% 

van alle nieuwe auto's wordt geleverd door gecertificeerde autodealers

Ervaringen

Wij kregen van onze partners steeds vaker de vraag hoe het zat met duurzaamheid en het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen van onze organisatie. Niet alleen klanten als lokale overheden, maar ook BMW, onze belangrijkste partner, vindt duurzaamheid zeer belangrijk.

Frank Joosten
Business Development Manager bij Pala Group

erkend duurzaam, certificaat, arn

Met Erkend Duurzaam hebben we een bewezen instrument in handen. Hiermee voldoen we niet alleen aan regelgeving op het gebied van energiebesparing, maar kunnen we ook daadwerkelijk een besparingspotentieel tot 15 procent bereiken.

Marco Broere
Directeur Louwman Dealergroep

arn, erkend duurzaam, certificaat

Over duurzaamheid wordt vaak ingewikkeld gedaan, maar het is een logische keuze om duurzaam te opereren. Duurzaamheid vloeit voort uit een verantwoorde handelswijze. En er is veel mee te winnen. Niet alleen voor het milieu maar ook op het gebied van kostenbesparing.

Jasper Steenkamp
Kwaliteitsmanager Muntstad

munstad, volkswagen, erkend duurzaam, arn

FAQ Investeringen & Resultaten

Waar zijn de kosten voor Erkend Duurzaam op gebaseerd?
Wij zitten een in een oud huurpand, heeft het dan zin om energiebeheer te laten checken?
Verkoop ik ook meer auto’s door Erkend Duurzaam gecertificeerd te zijn?
Wat kosten de verschillende certificeringen?
Wat kan Erkend Duurzaam voor mij betekenen?