Erkend Duurzaam

Erkend Duurzaam is hét duurzaamheidskeurmerk van de mobiliteitsbranche. De certificering wordt uitgevoerd door onafhankelijke specialisten. Erkend Duurzaam is 100 procent objectief en hanteert de internationale ISO 26000-norm voor duurzaamheid. De complexe wet- en regelgeving die hiermee gemoeid is, zetten we om in praktische en handzame standaarden voor alle Nederlandse bedrijven die actief zijn in de mobiliteitsbranche. Voor autowasbedrijven zijn nu eenmaal andere onderwerpen van belang dan voor metaalrecyclingbedrijven.

Erkend Duurzaam is een initiatief van het Instituut voor Duurzame Mobiliteit. Het IvDM is in 2008 opgericht door vier grote brancheverengingen: BOVAG, RAI Vereniging en Stiba. Het instituut heeft de vorm van een stichting en heeft geen winstoogmerk. Uit het oogpunt van goed ondernemerschap willen we bedrijven uit de mobiliteitsbranche helpen om hun MVO-beleid op orde te krijgen.

Visie en missie

Zonder mobiliteit staat alles stil. Duurzaamheid is een randvoorwaarde voor mobiliteit in de toekomst. Erkende duurzame keurmerken zijn steeds belangrijker voor overheden, grote ondernemingen en consumenten om zaken te (blijven) doen met een mobiliteitsbedrijf. Dit stelt nieuwe eisen aan de mensen die in de branche werken. Vakmanschap, ondernemerschap en leiderschap zijn onlosmakelijk verbonden met innovatie en duurzaamheid. Duurzame certificering van uw MVO-beleid betaalt zich dubbel en dwars terug. Het is de missie van Erkend Duurzaam om de aanjager te zijn van duurzame mobiliteit, duurzame certificering en duurzaam ondernemen in de mobiliteitsbranche.

Lees meer op de website van IVDM

Voor wie?

Autodealer
Onafhankelijke Autobedrijven
Truckdealer
Truck- en trailerbedrijven
Autowasbedrijven
Revisiebedrijven
Schadeherstelbedrijven
Metaalrecycling
Voertuigdemontage
Verhuur
Camper en Caravan bedrijven
Tankstation
Glasherstel
Automotive onderwijs
Tweewielers

Inmiddels hebben meer dan 2300 bedrijven het Erkend Duurzaam-certificaat. U vindt ze in onze Bedrijvengids.

Initiatiefnemers

De samenleving verandert en de mobiliteitsbranche verandert mee. Zonder mobiliteit staat alles stil en duurzaamheid is een cruciale randvoorwaarde voor een succesvolle toekomst.

Daarom is het IvDM opgericht door BOVAG en RAI Vereniging. Het Erkend Duurzaam programma is een samenwerking van BOVAG, RAI Vereniging en Stiba.

RAI vereniging logo wazig                        

Het Erkend Duurzaam team

Dolf Teuwen (Directeur)

Miranda Boeting (Commerciële Binnendienst)

Amanda Perotti (Programma Manager)

Valerie van Engelenhoven
(Marketing)