Erkend Duurzaam helpt u aan de informatieplicht te voldoen

UPDATE 25-04-2023: Het nieuwe rapportageformulier voor de informatieplicht energiebesparing is beschikbaar in het eLoket. Dit formulier kan gebruikt worden om de rapportage voor 1 december 2023 in te dienen. 

Onlangs heeft de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) de voorgenomen, geactualiseerde Erkende maatregelenlijst (EML) gepubliceerd. Dit is een lijst van energiebesparende maatregelen met een terugverdientijd van vijf jaar of minder. De EML kunt u gebruiken om te voldoen aan de informatieplicht.

Informatieplicht

Verbruikt uw onderneming meer dan 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m3 gas? Dan bent u verplicht om te voldoen aan de informatieplicht. Dat betekent dat u eens in de vier jaar moet rapporteren over de energiebesparende maatregelen die u heeft genomen, of nog op de planning heeft staan. Als informatieplichtige moet u voor 1 december 2023 via het e-loket aan de RVO rapporteren.

Hulp bij het voldoen aan de informatieplicht?

Wij kunnen voor u de energiebesparende maatregelen in kaart brengen en helpen bij het invullen van het e-loket. Wilt u hiervan gebruik maken of meer over weten? Neem dan contact met ons op:

 

Meer weten?

Neem een kijkje op de RVO site voor de voorgenomen Erkende maatregelenlijst.