Allereerste onderwijsinstelling ontvangt predicaat Erkend Duurzaam

Allereerste onderwijsinstelling ontvangt predicaat Erkend Duurzaam

Het Instituut voor Duurzame Mobiliteit (IvDM) beoordeelde tot voor kort uitsluitend automobielbedrijven op hun duurzame werkwijze. Het college voor Transport, Logistiek & Mobiliteit van ROC van Twente slaagde met een score van 79 procent ruimschoots voor de onderwijsaudit van IvDM. Woensdag 31 oktober werd het muurschild op feestelijke wijze onthuld door Dolf Teuwen van Instituut voor Duurzame Mobiliteit en Laurens van Lier van ROC van Twente.

De Erkend Duurzaam onderwijsaudit

De certificering van Erkend Duurzaam aan ROC van Twente was niet vanzelfsprekend. De checklist die het Instituut voor Duurzame Mobiliteit (IvDM) gebruikt, is bestemd voor bedrijven in de automobielbranche, maar werd speciaal voor het onderwijs aangepast. ROC van Twente werd daarbij beoordeeld op zes disciplines: inkoop, personeel, financiën, bedrijfsvoering, communicatie en dienstverlening.

Het nut van duurzaam onderwijs

Voor ROC van Twente is het predicaat Erkend Duurzaam een logische opstap naar meer maatschappelijk verantwoord onderwijs. Dolf Teuwen van IvDM hoopt dat meerdere onderwijsinstellingen zich melden voor een audit. “Op deze manier is het thema duurzaamheid stevig verankerd in het onderwijs. De beroepspraktijk verwacht kennis en kunde van nieuwe medewerkers op dit gebied. Het is van belang om als school het goede voorbeeld te geven. Ook in dit geval geldt immers: jong geleerd is oud gedaan.”

Een blik in de toekomst

De mobiliteitsbranche verandert én verduurzaamt in rap tempo. Inspelen en meegroeien met innovaties en ontwikkelingen is voor zowel het onderwijs als het bedrijfsleven een uitdaging. IvDM verwacht dat Erkend Duurzaam in de toekomst van steeds groter belang wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wij geven om jouw privacy

Wij en derde partijen gebruiken cookies op onze website voor statistische, voorkeurs- en marketingdoeleinden. Google Analytics-cookies zijn geanonimiseerd. U kunt uw voorkeur wijzigen door op `Zelf instellen` te klikken. Door op `Accepteren` te klikken accepteert u het gebruik van alle cookies zoals beschreven in onze privacyverklaring.

Powered by WP Brothers

Kies je privacyvoorkeuren

Via de cookieverklaring op onze website kun je jouw toestemming op elk moment wijzigen of intrekken. In ons privacybeleid vind je meer informatie over wie we zijn, hoe u contact met ons kunt opnemen en hoe we persoonlijke gegevens verwerken.

Noodzakelijk

Noodzakelijke cookies helpen onze website bruikbaarder te maken, door basisfuncties als paginanavigatie en toegang tot beveiligde gedeelten van de website mogelijk te maken. Zonder deze cookies kan de website niet naar behoren werken.

Voorkeuren

Voorkeurscookies zorgen ervoor dat de website informatie kan onthouden die van invloed is op het gedrag en de vormgeving van de website, zoals de taal van je voorkeur of de regio waar je woont.

Statistieken

Statistische cookies helpen ons begrijpen hoe de website wordt gebruikt, door anoniem gegevens te verzamelen en te rapporteren. Met deze informatie kunnen wij onze site blijven verbeteren voor optimaal gebruik.

Marketing

Marketingcookies gebruiken we om relevante content en advertenties te tonen op andere websites die je bezoekt, die zijn toegespitst op jouw interesses.