Training Erkend Duurzaam Plus: voorbereid op een duurzame toekomst

Als ondernemer in de automotive komt er heel wat op u af. Veranderende wet- en regelgeving zorgen steeds voor nieuwe uitdagingen. Neem bijvoorbeeld de informatieplicht energiebesparende maatregelen. Erkend Duurzaam biedt sinds kort een praktijkinhoudelijke training waarin u antwoord krijgt op al uw vragen en daarnaast ook klaargestoomd wordt voor een Erkend Duurzaam Plus certificaat.

De training Erkend Duurzaam Plus zorgt voor kennis over wetgeving en de daarbij behorende verplichtingen voor energiebesparende maatregelen. Het geeft inzichten wat u als bedrijf moet doen om daaraan te voldoen. In het tweede deel wordt een Erkend Duurzaam Plus audit voorbereid.

Aan het eind van de training heeft de ondernemer kennis van de wetgeving en verplichtingen en kan hij of zij direct starten met het doorvoeren van verbeteringen. Doordat de training plaatsvindt in kleine groepen is er volop mogelijkheid tot het stellen van vragen. Daarnaast is er continu koppeling met de praktijk d.m.v. praktijkvoorbeelden. De trainer heeft immers bakken ervaring in de branche.

Inhoud training:

  • Toelichting klimaatdoelstellingen (uit het klimaatakkoord van Parijs) en daarbij behorende Nederlandse en Europese wetgeving
  • Koppeling met de praktijk. Wat betekend dit voor de ondernemer? Wat moet u doen?
  • Doorlopen van de Erkend Duurzaam Plus certificering. Wat is er nodig?

Voor wie?

De training is geschikt voor ondernemers in de automotive. Met name voor eigenaren, vestigingsmanagers en KAM managers is deze training erg geschikt. Zij kunnen na de training meteen met hun team aan de slag.

Door wie?  

Cindy ter Riet (39) is sinds 2014 namens IvDM auditor voor Erkend Duurzaam. Daarnaast is ze eigenaar van Het Facilitaire Huis. Met haar inmiddels 20 jaar ervaring in de automotive, ondersteunt zij bedrijven op het gebied van wetgeving, kwaliteit, Arbo, milieu, risicomanagement en MVO. Waarbij haar kracht zit in de directe koppeling naar de praktijk, zodat een ondernemer direct handvatten heeft om aan de slag te gaan.

Ervaringen deelnemers

De training is in eerste instantie ontwikkeld op verzoek van Louwman en Parqui en werd zeer goed ontvangen. Met name de koppeling met de praktijk en de vakinhoudelijke kennis van de trainer werden zeer goed beoordeeld. ‘‘Na deze training hebben we duidelijkheid hoe we ons moeten voorbereiden en kunnen we meteen aan de slag!’’

Ook interesse in een training Erkend Duurzaam Plus? We kijken graag samen met u naar de mogelijkheden. Neem daarvoor contact met ons op.