Stern behaalt hoogste certificering duurzaamheid

Stern Groep N.V., beursgenoteerd Nederlands mobiliteitsconcern, maakt bekend als eerste dealerholding het certificaat Erkend Duurzaam Premium te hebben behaald.

Het certificaat Erkend Duurzaam maakt deel uit van het branchebrede duurzaamheidsprogramma van BOVAG, RAI Vereniging, FOCWA en STIBA dat wordt uitgevoerd door IvDM (Instituut voor Duurzame Mobiliteit). Erkend Duurzaam Premium is de MVO-certificering op het hoogste niveau en is alleen te bereiken als de vervolgstap op de Plus certificering.

Erkend Duurzaam Premium

De focus van Erkend Duurzaam Premium ligt op transparante rapportage van duurzame inspanningen en resultaten. De certificering volgde na een intensieve periode van audits op de verschillende vestigingen. “Wat de Stern bedrijven uniek maakt, is dat zij zich als mobiliteitsconcern onderscheiden op het thema duurzaamheid. In de complexe structuur van een dealerholding met verschillende bedrijven en automerken, hebben zij ervoor gezorgd dat duurzaam ondernemen is doorgedrongen én geborgd in alle lagen van de bedrijfsvoering. Daarnaast is de verslaglegging helder en transparant. Het MVO-verslag is een vast onderdeel van de jaarlijkse rapportages van het bedrijf en het toont aan welke acties zij nemen en welke doelen behaald zijn. Stern is de eerste dealerholding uit de top 20 die deze certificering behaald heeft en zij zijn duidelijk koploper in de mobiliteitsbranche.” – Dolf Teuwen, directeur IvDM.

Strategie Stern

Stern bereidt zich voor op ingrijpende veranderingen die zich in de automotive sector aandienen. Onder de naam Focus on Value is een driejarig plan uitgewerkt waarin de waarde centraal staat die de individuele bedrijfsactiviteiten toevoegen aan de geïntegreerde mobiliteitspropositie van Stern. Dit betekent onder meer dat scherpe keuzes worden gemaakt. Als gevolg hiervan maakte Stern vorige week bekend Heron Auto en Mango Mobility te hebben verkocht. De focus van Stern ligt de komende jaren op digitalisering, de intensivering van de occasionactiviteiten en het verder optimaliseren van de belangrijkste bedrijfsprocessen om klanten beter van dienst te kunnen zijn. Daarin worden belangrijke vorderingen gemaakt. Een van de resultaten daarvan is het behalen van het certificaat Erkend Duurzaam Premium.