Stern behaalt hoogste certificering duurzaamheid

Stern behaalt hoogste certificering duurzaamheid

Stern Groep N.V., beursgenoteerd Nederlands mobiliteitsconcern, maakt bekend als eerste dealerholding het certificaat Erkend Duurzaam Premium te hebben behaald.

Het certificaat Erkend Duurzaam maakt deel uit van het branchebrede duurzaamheidsprogramma van BOVAG, RAI Vereniging, FOCWA en STIBA dat wordt uitgevoerd door IvDM (Instituut voor Duurzame Mobiliteit). Erkend Duurzaam Premium is de MVO-certificering op het hoogste niveau en is alleen te bereiken als de vervolgstap op de Plus certificering.

Erkend Duurzaam Premium

De focus van Erkend Duurzaam Premium ligt op transparante rapportage van duurzame inspanningen en resultaten. De certificering volgde na een intensieve periode van audits op de verschillende vestigingen. “Wat de Stern bedrijven uniek maakt, is dat zij zich als mobiliteitsconcern onderscheiden op het thema duurzaamheid. In de complexe structuur van een dealerholding met verschillende bedrijven en automerken, hebben zij ervoor gezorgd dat duurzaam ondernemen is doorgedrongen én geborgd in alle lagen van de bedrijfsvoering. Daarnaast is de verslaglegging helder en transparant. Het MVO-verslag is een vast onderdeel van de jaarlijkse rapportages van het bedrijf en het toont aan welke acties zij nemen en welke doelen behaald zijn. Stern is de eerste dealerholding uit de top 20 die deze certificering behaald heeft en zij zijn duidelijk koploper in de mobiliteitsbranche.” – Dolf Teuwen, directeur IvDM.

Strategie Stern

Stern bereidt zich voor op ingrijpende veranderingen die zich in de automotive sector aandienen. Onder de naam Focus on Value is een driejarig plan uitgewerkt waarin de waarde centraal staat die de individuele bedrijfsactiviteiten toevoegen aan de geïntegreerde mobiliteitspropositie van Stern. Dit betekent onder meer dat scherpe keuzes worden gemaakt. Als gevolg hiervan maakte Stern vorige week bekend Heron Auto en Mango Mobility te hebben verkocht. De focus van Stern ligt de komende jaren op digitalisering, de intensivering van de occasionactiviteiten en het verder optimaliseren van de belangrijkste bedrijfsprocessen om klanten beter van dienst te kunnen zijn. Daarin worden belangrijke vorderingen gemaakt. Een van de resultaten daarvan is het behalen van het certificaat Erkend Duurzaam Premium.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wij geven om jouw privacy

Wij en derde partijen gebruiken cookies op onze website voor statistische, voorkeurs- en marketingdoeleinden. Google Analytics-cookies zijn geanonimiseerd. U kunt uw voorkeur wijzigen door op `Zelf instellen` te klikken. Door op `Accepteren` te klikken accepteert u het gebruik van alle cookies zoals beschreven in onze privacyverklaring.

Powered by WP Brothers

Kies je privacyvoorkeuren

Via de cookieverklaring op onze website kun je jouw toestemming op elk moment wijzigen of intrekken. In ons privacybeleid vind je meer informatie over wie we zijn, hoe u contact met ons kunt opnemen en hoe we persoonlijke gegevens verwerken.

Noodzakelijk

Noodzakelijke cookies helpen onze website bruikbaarder te maken, door basisfuncties als paginanavigatie en toegang tot beveiligde gedeelten van de website mogelijk te maken. Zonder deze cookies kan de website niet naar behoren werken.

Voorkeuren

Voorkeurscookies zorgen ervoor dat de website informatie kan onthouden die van invloed is op het gedrag en de vormgeving van de website, zoals de taal van je voorkeur of de regio waar je woont.

Statistieken

Statistische cookies helpen ons begrijpen hoe de website wordt gebruikt, door anoniem gegevens te verzamelen en te rapporteren. Met deze informatie kunnen wij onze site blijven verbeteren voor optimaal gebruik.

Marketing

Marketingcookies gebruiken we om relevante content en advertenties te tonen op andere websites die je bezoekt, die zijn toegespitst op jouw interesses.