Grote waardering voor Erkend Duurzaam

Erkend Duurzaam gecertificeerde bedrijven zijn erg tevreden over hét MVO-programma van de mobiliteitsbranche. Zo geven autobedrijven het programma in een klanttevredenheidsonderzoek gemiddeld een 8,3 en beveelt ruim 90% Erkend Duurzaam aan bij andere bedrijven.

Eind vorig jaar zijn gecertificeerde bedrijven uitgenodigd deel te nemen aan een klanttevredenheidsonderzoek. Verschillende aspecten zijn onder de loep genomen, zoals de toegevoegde waarde van het programma. Daarop scoort het programma met een gemiddelde van 7,7. Robbert Zonneveld, Toyota Zonneveld Almere: “Erkend Duurzaam is een toegevoegde waarde. Het houd je scherp op duurzaamheid en kosten.” Daarnaast is ook de communicatie met de binnendienst en het auditbezoek beoordeeld. Robert Versteeg, Stam Autobedrijven: “Het was een zeer prettige samenwerking. De auditor was zeer professioneel, meedenkend in het proces en gaf goede tips om verdere stappen vooruit te maken.” Met een 8,7 was dit dan ook de eindscore.

Bedrijven met een Erkend Duurzaam certificaat tonen aan dat hun bedrijfsvoering aan de hoogste standaarden voldoet. Het programma kijkt niet alleen naar veiligheid, milieubescherming en de inzet van duurzame productiemiddelen, maar ook naar duurzame aspecten zoals personeelsbeleid. “Erkend Duurzaam is bewijs dat je als bedrijf oog hebt voor het milieu en deze zo min mogelijk belast”, zei Harry Bûtot van Verkerk Volvo uit Utrecht.

Op basis van het klanttevredenheidsonderzoek wordt het programma Erkend Duurzaam nog verder aangescherpt. Zo wordt Erkend Duurzaam opengesteld voor nieuwe sectoren en komt er een update van de vragenlijst. Bij deze update wordt onder andere rekening gehouden de nieuwe ISO 9001 en 14001 norm. Naar verwachting start Erkend Duurzaam in juni met de nieuwe vragenlijst.