Eenvoudig voldoen aan de EED-auditplicht met Erkend Duurzaam Plus en Premium

Het Erkend Duurzaam Plus en Erkend Duurzaam Premium keurmerk zijn wederom goedgekeurd door Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) voor EED plichtige bedrijven. Bedrijven met het Plus of Premium keurmerk voldoen aan alle eisen die de Energy Efficiency Directive (EED) stelt. Dat betekent dat bedrijven die over het Erkend Duurzaam Plus of Premium keurmerk beschikken automatisch voldoen aan de vereiste vierjaarlijkse energieaudit. De afgelopen audit ronde eindigde op 31 december 2020. Medio 2023 start waarschijnlijk de volgende ronde Energie-auditplicht EED. 

De energieaudit

Grote ondernemingen zijn verplicht inzage te geven in de energiestromen binnen hun onderneming, zoals omschreven in de Energy Efficiency Directive. De Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland (RVO) is verantwoordelijk voor de handhaving op deze wet. Het doel van deze wet is om bedrijven bewust te maken van hun energieverbruik en van de mogelijkheden om energie te besparen en te verduurzamen. U bent auditplichtig wanneer uw onderneming:

  • 250 fte of meer heeft; of
  • een jaaromzet van meer dan €50,- miljoen heeft en een jaarlijkse balanstotaal van meer dan €43 miljoen

Voor meer informatie kunt u kijken op de RVO website.

Erkende Keurmerken

Voor de mobiliteitsbranche is door RVO het Erkend Duurzaam Plus en Premium programma aangewezen als enige keurmerk dat voldoet aan de eisen die de EED-auditplicht stelt. Het is hiermee voor ondernemers heel eenvoudig om aan deze regelgeving te voldoen.

Heeft u vragen over de EED-auditplicht of hoe Erkend Duurzaam u hierbij kan helpen, neem dan contact op met Dolf Teuwen (dolf@ivdm.nl of 06 – 35 12 23 32).