Eenvoudig voldoen aan de EED-auditplicht met Erkend Duurzaam Plus en Premium

Het Erkend Duurzaam Plus en Erkend Duurzaam Premium keurmerk voldoen aan alle eisen die de Energy Efficiency Directive (EED) stelt. Dat betekent dat bedrijven die over het Erkend Duurzaam Plus of Premium keurmerk beschikken automatisch voldoen aan de vereiste vierjaarlijkse energieaudit. Dit heeft de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) bekend gemaakt.

De energieaudit

Grote ondernemingen zijn verplicht voor 5 december 2019 inzage te geven in de energiestromen binnen hun onderneming, zoals omschreven in de Energy Efficiency Directive (EED, 2012/27/EU). De Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland (RVO) is sinds 1 juli verantwoordelijk voor de handhaving op deze wet.

Erkende Keurmerken

Voor de mobiliteitsbranche is door RVO het Erkend Duurzaam Plus en Premium programma aangewezen als enige keurmerk dat voldoet aan de eisen die de EED-auditplicht stelt. Het is hiermee voor ondernemers heel eenvoudig om aan deze regelgeving te voldoen.

Heeft u vragen over de EED-auditplicht, de deadline van 5 december 2019 of hoe Erkend Duurzaam u hierbij kan helpen, neem dan contact op met Dolf Teuwen (dolf@ivdm.nl of 06 – 35 12 23 32).