Eenvoudig voldoen aan de EED-auditplicht met Erkend Duurzaam Plus en Premium

Eenvoudig voldoen aan de EED-auditplicht met Erkend Duurzaam Plus en Premium

Het Erkend Duurzaam Plus en Erkend Duurzaam Premium keurmerk zijn wederom goedgekeurd door Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) voor EED plichtige bedrijven. Bedrijven met het Plus of Premium keurmerk voldoen aan alle eisen die de Energy Efficiency Directive (EED) stelt. Dat betekent dat bedrijven die over het Erkend Duurzaam Plus of Premium keurmerk beschikken automatisch voldoen aan de vereiste vierjaarlijkse energieaudit. De afgelopen audit ronde eindigde op 31 december 2020. Medio 2023 start waarschijnlijk de volgende ronde Energie-auditplicht EED. 

De energieaudit

Grote ondernemingen zijn verplicht inzage te geven in de energiestromen binnen hun onderneming, zoals omschreven in de Energy Efficiency Directive. De Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland (RVO) is verantwoordelijk voor de handhaving op deze wet. Het doel van deze wet is om bedrijven bewust te maken van hun energieverbruik en van de mogelijkheden om energie te besparen en te verduurzamen. U bent auditplichtig wanneer uw onderneming aan een van de volgende eisen voldoet:

  • 250 fte of meer 
  • een jaaromzet van meer dan €50,- miljoen en een jaarlijkse balanstotaal van meer dan €43 miljoen
 

Voor meer informatie kunt u kijken op de RVO website.

Erkende keurmerken

Voor de mobiliteitsbranche is door RVO het Erkend Duurzaam Plus en Premium programma aangewezen als enige keurmerk dat voldoet aan de eisen die de EED-auditplicht stelt. Het is hiermee voor ondernemers heel eenvoudig om aan deze regelgeving te voldoen.

Heeft u vragen over de EED-auditplicht of hoe Erkend Duurzaam u hierbij kan helpen, neem dan contact op met Dolf Teuwen (dolf@ivdm.nl of 06 – 35 12 23 32).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wij geven om jouw privacy

Wij en derde partijen gebruiken cookies op onze website voor statistische, voorkeurs- en marketingdoeleinden. Google Analytics-cookies zijn geanonimiseerd. U kunt uw voorkeur wijzigen door op `Zelf instellen` te klikken. Door op `Accepteren` te klikken accepteert u het gebruik van alle cookies zoals beschreven in onze privacyverklaring.

Powered by WP Brothers

Kies je privacyvoorkeuren

Via de cookieverklaring op onze website kun je jouw toestemming op elk moment wijzigen of intrekken. In ons privacybeleid vind je meer informatie over wie we zijn, hoe u contact met ons kunt opnemen en hoe we persoonlijke gegevens verwerken.

Noodzakelijk

Noodzakelijke cookies helpen onze website bruikbaarder te maken, door basisfuncties als paginanavigatie en toegang tot beveiligde gedeelten van de website mogelijk te maken. Zonder deze cookies kan de website niet naar behoren werken.

Voorkeuren

Voorkeurscookies zorgen ervoor dat de website informatie kan onthouden die van invloed is op het gedrag en de vormgeving van de website, zoals de taal van je voorkeur of de regio waar je woont.

Statistieken

Statistische cookies helpen ons begrijpen hoe de website wordt gebruikt, door anoniem gegevens te verzamelen en te rapporteren. Met deze informatie kunnen wij onze site blijven verbeteren voor optimaal gebruik.

Marketing

Marketingcookies gebruiken we om relevante content en advertenties te tonen op andere websites die je bezoekt, die zijn toegespitst op jouw interesses.