Haaima Hylkema Erkend Duurzaam Plus

Haaima Hylkema is sinds eind november vorig jaar Erkend Duurzaam Plus. Afgelopen week mochten wij het certificaat in Friesland uitreiken. Dit is het bewijs dat Haaima Hylkema in alle facetten van de bedrijfsvoering duurzame verbeteringen heeft doorgevoerd op 16 vestigingen. 

Wat houdt dit precies in voor het autobedrijf in de dagelijkse bedrijfsvoering? Erwin Boomsma (Business Support Manager) geeft daar antwoord op:

“Inmiddels hebben wij maatschappelijk verantwoord en duurzaam handelen in onze bedrijfsvoering verankerd. Dat betekent dat wij bijvoorbeeld zoveel mogelijk stille en zuinige banden verkopen en de gebruikte banden op een milieuvriendelijke wijze afvoeren. Datzelfde geldt voor de smeermiddelen en andere onbruikbare materialen. Ook maken we zoveel mogelijk gebruik van circulaire onderdelen wat voor de klant voordeliger is en beter voor het milieu. We maken gebruik van zonnepanelen en dus groene stroom en gaan uiteraard zuinig om met energie. Hiervoor hebben we een geavanceerd gebouwenbeheersysteem aangeschaft die dit 24/7 monitort en waar nodig aanpast”

Naast het nemen van stappen op het gebied van milieu en energiebesparing gaat maatschappelijk verantwoord ondernemen ook over een bedrijf als werkgever. Haaima Hylkema heeft aandacht voor het welzijn van de medewerkers door goede arbeidsomstandigheden en toekomstperspectieven te bieden. Een ondernemingsraad monitort en bewaakt dit.

Verder werkt het autobedrijf ook aan het verduurzamen van zijn wagenpark. Zij bieden in de showroom elektrische maar ook schone en zuinige modellen van de merken Citroën, Peugeot, Opel, Suzuki en Fixxter (de eerste 100% elektrische camper).

Haaima Hylkema is een groot Fries Familiebedrijf met een breed en toekomstgericht mobiliteitsaanbod voor zowel de zakelijke als particuliere markt. Duurzaamheid staat bij het bedrijf hoog in het vaandel, net als kwaliteit en persoonlijke aandacht.