Sinds 9 maart 2017 is ook Orange Motors een officieel Erkend Duurzaam autobedrijf. Het certificaat Erkend Duurzaam bewijst dat Orange Motors in alle facetten van de bedrijfsvoering duurzame verbeteringen heeft doorgevoerd.

Wat betekent Erkend Duurzaam in de dagelijkse praktijk van Orange Motors? Op die vraag heeft Orange Motors een helder antwoord. “Wij hebben maatschappelijk verantwoord en duurzaam handelen in onze bedrijfsvoering verankerd. Dat betekent dat wij bijvoorbeeld alleen nog maar stille en zuinige banden verkopen en de gebruikte banden op milieuvriendelijke wijze afvoeren. Dat geldt ook voor smeermiddelen en andere onbruikbare materialen. Verder hebben we natuurlijk groene stroom en we gaan zuinig om met energie.”

Ook als werkgever heeft Orange Motors zijn zaken op orde. Duurzaam betekent in dat opzicht dat er aandacht is voor het welzijn van de medewerkers door goede arbeidsomstandigheden en toekomstperspectieven te bieden. Uiteraard draait het bij duurzaam ondernemen in het autobedrijf ook om het aanbieden van duurzame mobiliteit. In de showrooms van Orange Motors staan dan ook alle schone en zuinige modellen van Opel. “Wij merken dat er steeds meer vraag is naar auto’s met een lage CO2-uitstoot en laag brandstofverbruik. We informeren onze klanten over de mogelijkheden van schone mobiliteit en ook in onze werkplaats wordt op duurzame wijze gewerkt met duurzame materialen.”

Het certificaat Erkend Duurzaam maakt deel uit van het branche brede duurzaamheidsprogramma van BOVAG , FOCWA Schadeherstel, RAI Vereniging en STIBA dat wordt uitgevoerd door het IvDM (Instituut voor Duurzame Mobiliteit). Het certificaat is een jaar lang geldig.