Harrie Arendsen ontving de bekroning op haar duurzame werk: zij werden als allereerste Volvo dealer in Nederland Erkend Duurzaam Premium gecertificeerd! Na een intensieve periode van ontwikkelen en bouwen is Volvo Harrie Arendsen verhuist naar een nieuwbouwlocatie, die volledig is ingericht met moderne, besparende technologieën om de wereld nét een beetje beter te maken. Om te laten zien dat deze innovatieve veranderingen ook op kleine schaal van grote waarde zijn.

Met het inslaan van de nieuwe, duurzame richting levert Harrie Arendsen dan ook het bewijs dat (het runnen van) een autobedrijf uitstekend samengaat met het beschermen van de wereld waarin wij leven. Op een druk industrieterrein wordt de mens weer heel even met de natuur verbonden.  Met de nieuwe, innovatieve vestiging is het ‘s-Heerenbergse bedrijf hard op weg om het duurzaamste autobedrijf in Europa te worden. Judith Arendsen, Coördinator Duurzaam bij Harrie Arendsen, is de drijfveer achter het grote project en vertelt over de achterliggende gedachte. “Het wordt meer dan alleen een autobedrijf. Het wordt een belevingscentrum op het gebied van duurzaamheid. Op dit moment leven we voornamelijk in een lineaire economie; we gebruiken iets en gooien het daarna weer weg. Dat kan en moet anders”.

Duurzaam in alle opzichten

Bij het ontwikkelen van de plannen voor het nieuwe gebouw is werkelijk aan alle mogelijke, duurzame oplossingen gedacht. Van het opwekken van energie middels het gebruik van zonnepanelen en warmtepompen, tot het opvangen van regenwater voor de wasstraat en de toiletten. Er wordt zoveel mogelijk gerecycled zodat het restmateriaal maar minimaal is. Ook wordt er op dit moment nog hard gebouwd aan (H)eerlijk: een inspiratie- en opleidingscentrum in de showroom. Hier is iedereen, niet alleen de reguliere klanten, welkom om zich te laten inspireren door de Harrie Arendsen-kijk op duurzaamheid. Tevens kunnen zij genieten van een heerlijke, verantwoorde lunch of een gezellige koffiepauze. De Volvo dealer hoopt hiermee over een paar maanden de ideale gelegenheid voor een klein rustpunt in een gezellige ‘huiskamer’ gecreëerd te hebben.