In 3 stappen Erkend Duurzaam

Erkend Duurzaam is een krachtig bewijs van goed ondernemerschap. Het levert uw bedrijf bovendien geld op. Het keurmerk biedt u toegang tot nationale en internationale aanbestedingen en tenders.

Duurzaamheidstest

Maak een gratis account aan en doorloop de vragen.

Auditor komt langs

Nadat u de Zelfscan heeft gedaan, neemt het IvDM contact met u op om een afspraak te maken voor een audit. De auditor die bij u op bezoek komt, zal uw bedrijf beoordelen.

Certificaat

Bij een positief resultaat ontvangt u het Erkend Duurzaam certificaat. Jaarlijks wordt deze vernieuwd.

Bent u klaar voor een

duurzaam keurmerk?

Overheden en ondernemingen eisen steeds vaker goed MVO-beleid van hun leveranciers en partners uit de mobiliteitsbranche. Het certificaat Erkend Duurzaam is een krachtig bewijs van goed ondernemerschap. Het levert uw bedrijf bovendien geld op. Het keurmerk biedt u toegang tot nationale en internationale aanbestedingen en tenders. U realiseert besparingen op energie en verlaagt uw CO2-footprint. Een investering in duurzame certificering betaalt zich dubbel en dwars terug. Al meer dan 2300 bedrijven gingen u voor. Zij deden de test en hebben nu een Erkend Duurzaam-keurmerk. 100 procent betrouwbaar, 100 procent onafhankelijk, 100 procent erkend.

 

Een groeimodel

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is een groeimodel. Het Erkend Duurzaam-certificaat is één jaar geldig. Elk jaar weer zet u nieuwe stappen. Wanneer u na drie jaar aan 90 procent van de voorwaarden voldoet, komt u in aanmerking voor een tweejarig certificaat. Tijdens dit traject staan we u met raad en daad bij. Dat levert u het nodige voordeel op. Bedrijven die aan alle voorwaarden van de certificering voldoen, blijken graag geziene businesspartners van grote ondernemingen en overheden. Ze beschikken bovendien over meer tevreden medewerkers dan gemiddeld en reduceren hun CO2-footprint. Hun energiekosten zijn ook lager, waardoor ze op jaarbasis meer inkomsten hebben dan bedrijven die nog niet Erkend Duurzaam zijn gecertificeerd.

Voor wie is de duurzaamheidstest?

Autodealer
Onafhankelijke Autobedrijven
Truckdealer
Truck- en trailerbedrijven
Autowasbedrijven
Revisiebedrijven
Schadeherstelbedrijven
Metaalrecycling
Voertuigdemontage
Verhuur
Camper en Caravan bedrijven
Tankstation
Glasherstel
Automotive onderwijs
Tweewielers

Inmiddels hebben 2300 bedrijven het Erkend Duurzaam-certificaat. U vindt ze in onze Bedrijvengids.

FAQ Duurzaamheidstest & Certificering

Mijn bedrijf heeft meerdere vestigingen, kan ik zelf bepalen welke vestigingen worden bezocht bij een ED Basis beoordeling?
Wat zijn de verschillen en overeenkomsten met andere certificeringen?
Hoe krijg ik een Erkend Duurzaam Certificaat?
Mijn bedrijf is al ISO gecertificeerd, moet ik dan de hele scan opnieuw doen?
Hoe lang is mijn certificaat geldig?